Pravila o kolačićima

Pravila o kolačićima

LIČNI
PODACI KOJE PRIKUPLJAMO Kada posetite Sajt, automatski prikupljamo određene informacije o vašem uređaju, uključujući informacije o vašem web pretraživaču, IP adresi, vremenskoj zoni i nekim od kolačića koji su instalirani na vašem uređaju. Osim toga, dok pregledavate Stranicu, prikupljamo informacije o pojedinačnim web stranicama ili proizvodima koje pregledate, koje su vas web stranice ili pojmovi za pretraživanje uputili na Stranicu, te informacije o tome kako ste u interakciji sa Sajtom. Ove automatski prikupljene informacije nazivamo "Informacije o uređaju".

Informacije o uređaju prikupljamo pomoću sljedećih tehnologija:
– "Kolačići" su datoteke sa podacima koje se smještaju na vaš uređaj ili računalo i često uključuju anonimni jedinstveni identifikator. Za više informacija o kolačićima i kako onemogućiti kolačiće, posjetite http://www.allaboutcookies.org.
– "Log files" prati radnje koje se događaju na Sajtu, i prikupljaju podatke uključujući vašu IP adresu, tip pretraživača, internet provajdera usluga, refering/izlazne stranice, i datum/vrijeme marke.
– "Web beacons", "tags", i "pixels" su elektronski fajlovi koji se koriste za snimanje informacija o tome kako pregledate Sajt.

Osim toga, kada napravite kupovinu ili pokušate da napravite kupovinu putem Sajta, prikupljamo određene informacije od vas, uključujući vaše ime, adresu za naplatu, adresu za isporuku, informacije o plaćanju (uključujući brojeve kreditnih kartica), e-adresu i broj telefona. Ove informacije nazivamo "Informacije o narudžbi".

Kada govorimo o "Ličnim informacijama" u ovoj Politici privatnosti, govorimo i o Informacijama o uređaju i informacijama o narudžbi.

KAKO DA KORISTIMO VAŠE LIČNE PODATKE?
Koristimo Informacije o narudžbi koje generalno prikupljamo da bismo ispunili sve narudžbe koje su kupljene putem Sajta (uključujući obradu vaših informacija o plaćanju, dogovaranje za isporuku, te pružanje faktura i/ili potvrda narudžbi). Osim toga, koristimo ovu Informaciju o narudžbi da:
– Komuniciramo s vama;
– Ekran naše naredbe za potencijalni rizik ili prevaru;
i- Kada je u skladu sa preferencijama koje ste podijelili sa nama, pružite vam informacije ili reklame koje se tiče naših proizvoda ili usluga.

Koristimo Informacije o uređaju koje prikupljamo da bi nam pomogli da ekraniziramo za potencijalni rizik i prijevaru (posebno, vašu IP adresu), te općenito kako bismo poboljšali i optimizirali naš Sajt (na primjer, generirajući analitiku o tome kako naši klijenti biraju i interakciju sa Sajtom, te kako bismo procijenili uspjeh naših marketinških i reklamnih kampanja).

DIJELJENJE VAŠIH LIČNIH PODATAKA
Dijelimo Vaše osobne podatke s trećim stranama kako bismo nam pomogli u upotrebi Vaših Ličnih podataka, kao što je gore opisano. Na primjer, koristimo Shopify za napajanje naše online trgovine–možete pročitati više o tome kako Shopify koristi vaše Osobne podatke ovdje: https://www.shopify.com/legal/privacy. Koristimo i Google Analytics da bi nam pomogli da shvatimo kako naši klijenti koriste Sajt — više o tome kako Google koristi vaše Lične informacije možete pročitati ovde: https://www.google.com/intl/en/policies/privacy/. Također možete odati iz Google Analyticsa ovdje: https://tools.google.com/dlpage/gaoptout.

Na kraju, možemo podijeliti i vaše Osobne podatke kako bismo se uvažili u primjenjive zakone i propise, odgovorili na sudski poziv, nalog za pretres ili drugi zakoniti zahtjev za informacijama koje primamo, ili kako bismo na drugi način zaštitili naša prava.

BEHAVIOURAL ADVERTISING
Kao što je opisano gore, koristimo Vaše Osobne podatke kako bismo vam pružili ciljane reklame ili marketinške komunikacije za koje vjerujemo da bi vam mogli biti od interesa. Za više informacija o tome kako ciljano reklamiranje funkcionira, možete posjetiti edukativnu stranicu Inicijative za mrežno reklamiranje ("NAI") na http://www.networkadvertising.org/understanding-online-advertising/how-does-it-work.

Iz ciljanog reklamiranja se možete odati korištenjem linkova ispod:
– Facebook: https://www.facebook.com/settings/?tab=ads
– Google: https://www.google.com/settings/ads/anonymous

Dodatno, neke od ovih usluga možete odobriti posjetom portalu za odgodu Digital Advertising Alliancea na: http://optout.aboutads.info/.

NE PRATITe
Imajte na umu da ne mijenjamo prikupljanje podataka naše Stranice i koristimo prakse kada vidimo Do Not Track signal iz vašeg preglednika.

VAŠA PRAVA
Ukoliko ste evropski stanovnik, imate pravo pristupa ličnim podacima koje držimo o vama i da zatražite da se vaše lične informacije isprave, ažuriraju ili obrišu. Ukoliko želite da to pravo ovlaštite, molimo vas da nas kontaktirate putem dolenašnje kontakt informacije.

Osim toga, ako ste evropski stanovnik, napominjemo da obrađujemo vaše informacije kako bismo ispunili ugovore koje bismo mogli imati sa vama (na primjer ako preko Sajta napravite narudžbu), ili na drugi način da bismo se zainteresirali za naše legitimne poslovne interese gore nabrojane. Osim toga, imajte na umu da će vaše informacije biti prenete izvan Evrope, uključujući u Kanadu i SAD.

ZADRŽAVANJE
PODATAKA Kada naručite putem Sajta, mi ćemo za naše zapise održavati Vaše Informacije o narudžbi osim ako i dok ne zatražite da izbrišemo ove informacije.

PROMJENE Možemo
s vremena na vrijeme ažurirati ovu politiku privatnosti kako bismo odražavali, primjerice, promjene u našim praksama ili iz drugih operativnih, pravnih ili regulatornih razloga.